perjantai 13. marraskuuta 2020

Paijärven Paha 17.11 (ennakko)

Seuraavaksi Kotham-Cuppia suunnistetaan Paijärven maastossa. Tapahtumakeskus sijaitsee aivan Valtatie 26:n varrella Paijärven vanhalla urheilukentällä. (opastus valtatieltä.) Maasto on tällä kertaa hieman kauempana (esim. Kotkasta n. 30min). Tämä matka on kuitenkin ajamisen arvoinen, sillä maasto on hieno, vaativa ja monipuolinen. Karttakin on hyvin ajantasainen, sillä se on valmistunut täksi kesäksi.

Muutama karttapala maastosta.

Radat:
A-rata 5,4 km, 16 rastia (Vaativa ja raju työstö)
B-rata 3,9 km, 11 rastia (Vähän rennompi vaativa)
C-rata 1,8 km, 7 rastia (Rento retki)

Maaston pitkulaisuus ja runsaat tiet/polut aiheutti radoista melko runsasrastiset, eli keskimatkan tyyppistä suunnistusta tulee olemaan luvassa. Maastosta löytyy lähes mitä tahansa: nopeaa metsää, puskikkoa, risukkoa, aukkoa, laakeaa, jyrkkää, polkuja, penkkaa, tasaista, kiviä, jyrkänteitä ja lista jatkuu. Eli ihan priima yöstötyöstö maasto. Pienen lisämausteen suunnistukseen tuo kartan kansainvälinen kartoitus tyyli. Kartta on laadukas, mutta sieltä saattaa löytyä viittauksia latvialaisesta tyylistä. Karttaan on merkitty muutamia kiellettyjä alueita, joita tulee noudattaa, esim. kartan itälaidassa kulkevaa Valtatiellä 26 pitkin juokseminen on ehdottomasti kielletty.

C-rata tulee tukeutumaan maaston selkeimpiin kohteisiin. A- ja B-radat ovat puolestaan jo vaativampaa yösuunnistusta. Näiden kahden radan suurin eroon se, että B-rata on armahdettu maaston rajuimmista rinteistä ja tiheimmistä puskista. A-radalle on pyritty tarjoilemaan koko kattaus mitä maastoalueesta lähtee ja sen suorittaminen pimeällä ei tule olemaan mikään lälläri juttu.

Mille radalle sinä uskaltaudut? (Taiteilija esiintyy salanimellä: Dino)

Lamput lataukseen, reilusti asennetta matkaan ja isolla porukalla kesyttämään Paijärven maastoja. Yösuunnistus on kuitenkin parasta mitä marraskuussa voi ihminen tehdä! Ilmoittautumisia toivotaan jälleen karttamäärän arvioimiseksi, jokunen ylimääräinenkin toki tulostetaan Ilmoittautumislomake oli alla, ilmoittautuneet näit täältä.

Tervetuloa yösuunnistamaan! terv. Rmt. Daniel Koivisto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti