tiistai 24. lokakuuta 2017

Karhuvuoren tulokset

Kotham-Cup saatiin pikku alkukangertelujen jälkeen käyntiin Karhuvuoressa. Pahoittelut karttojaan joutumaan odottaneille ja kiitos kärsivällisyydestä. Suurkiitos myös Ratamestari-tuloslaskija-kartoittaja-kartantulostaja-tapahtumajärjestäjän avuksi rientäneille. Ratamestareille tihkuneiden kommenttien perusteella Karhuvuoren Kothamissa tarjolla oli sopivasti suunnistushaastetta vaikka urbaanilla alueella liikuttiinkin. Tulokset ja väliajat löytyvät nyt tulokset välilehdeltä. Pistetilanne julkaistaan myöhemmin, mutta näin ensimmäisen osakilpailun jälkeen rohkenisin väittää että tuloslistalla korkeammalla olevilla on myös enemmän pisteitä.

Alla joitakin reitinvalintavälejä mittailtuna, kommentteja kuvateksteissä. Piirtäkäähän reittejänne reittihärveliin niin nähdään onko ratamestari pohdinnoissaan ihan ulalla. Ja ainakin ratamestari lukee myös reittihärveliin laitetut kommentit, viestiä ja palautetta voi toki laittaa myös tämän artikkelin alla olevaan kommenttiosioon. Allaolevien lisäksi esim. A-radan oravapolkuväli 15 -16 askarruttaa, suoraan polkua vai tiekierto nopeampi? Ja kuinka paljon yleensä pyrittiin löytämään polkuja avuksi vai mentiinkö suoraan?
Tätä väliä olisi pitänyt ehtiä vielä viilailla, nyt vaihtoehto B ehkä liian ilmeinen? Tosin nappisuorituksella vaihtoehto A suoraan  luultavasti yhtä nopea, nousumetrejä kyllä kertyy siinä hieman enemmän. Rasti olisi voinut olla hieman etelämpänä, niin oikealta kiertokin olisi tullut harkittavaksi.

"Näkötestiväli", tässä piti huomata reitti talojen välistä

A vaihtoehto nopein, jos vain heikon polun pimeässä löysi. Aidanvierus hyväkulkuista rastille asti. C-vaihtoehdossa alku hidasta heinikkoa, turhaan klikkasin pystyvihreän pois kartasta tässä kohtaa. E-vaihtoehto sprinttikartalla laiton, mustat viivat ojan ympärillä = ylitys kielletty. Tästä ei ketään hylätty, riittävä "rangaistus" lienee tässä kohtaa jyrkkäreunaisessa ojassa uiminen. Tämä olisi ollut vältettävissä lisäämällä kielletyn alueen merkintä ojan luo, ens kerral!

7 kommenttia:

 1. Hei,
  Saatoin tiputtaa kompassini parkkipaikalle, maalin suuntaan teltalta. Ei varmaankaan kukaan sitä löytänyt /korjannut eilen talteen?

  t. Esa Mattila

  VastaaPoista
 2. Ei pimeässä kompassia näkynyt. Käyn katsomassa kun haen kohta rasteja pois. t. Ratamestari

  VastaaPoista
 3. 1 kpl Silva peukalokompassia löydetty. Tiedustella voi p. 040 481 4291 tai noutaa klo 8 - 16.30 Kopioklubilta, Ruukinkatu 11 B, Kotka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu!
   Kiitos ratamestarille!

   Poista
  2. Kompassi siirtyy tänään Rannikkorastikamoihin, eli Rannikkorastitoimitsijoilta voi kysellä.

   Poista
 4. Mistä tietää milloin on voimassa sprinttisäännöt, eli esim. ojien, jyrkänteiden tai aitojen ylittämiseen liittyvät säännöt? Nythän suunnistus oli kuitenkin pitkälti metsässä, saatoin sielläkin kiipeillä vahingossa liian jyrkkien jyrkänteiden yli.

  VastaaPoista
 5. No kilpailuohjeessa (jota ei ollut) tai ennakossa (ei ollut siinäkään...) asiasta yleensä mainitaan. Osin jätin kyllä mainitsematta kun ei tätä pysty mitenkään valvomaan, enkä minäkään ihan aina jaksa niuhottaa. Lisäksi kartassa pitäisi lukea sprinttisuunnistuskartta ja se on piirretty sprinttisymbolein (ISSOM2007, https://www.dropbox.com/s/mqc9vjd888e96ot/ISSOM_%202007_kuvin_suomeksi.pdf?dl=0). Paitsi sitäkään ei nyt lukenut kun en ehtinyt karttaa koristella. Ei siis kannata tästä huolestua, laitoin tuon maininnan vain vähän kuin opiksi ("setä neuvoo") vastaisuuden varalle. Ei oikeissakaan kisoissa ketään hylätä reittihärvelipiirroksen tai GPS-jäljen perusteella, pitäisi kai olla joku valvoja tapahtumapaikalla hylkäämässä väärintekijät. Rohkeasti siis vain uimaretket ym. härveliin!

  VastaaPoista