tiistai 22. marraskuuta 2016

Aittakorven tulokset ja ratamestarin jälkipuintia

Aittakorven osakilpailun lopputulokset julkaistu. Reittihärveli avoinna, olkaa hyvä. Pistetilannekin nyt päivitetty, pisteissä huomioitu 3 parasta suoritusta. Finaaliin näyttää jäävän mukavasti jännitettävää, tilanne on useimmissa sarjoissa vielä avoin.

24.11. Pari ratamestarin huomiota
Ratoja tehdessäni jäi muutama asia mietityttämään. Yksi tällainen asia oli A- ja B-ratojen 5. rasti. Se tuntui aika helpolta, rastillehan oli mielestäni helppo tulla kallioita ja harjannetta pitkin, josta rasti myös näkyi kauas. Reittihärvelipiirrosten tutkiminen kuitenkin yllätti, juuri kukaan piirtäneistä ei ollut tätä vaihtoehtoa valinnut. Suuri kiitos reittinsä härveliin laittaneille, pari suunnistuksen "ammattilaista" kun kehtaisi vielä koukeronsa sinne laittaa niin saataisiin lisää näkemyksiä asiaan. Suurimman suosion näyttää saaneen rastinotto vihreän läpi, näin lehdettömään aikaan näkyvyyden ollessa hyvä, se ei kyllä näytä suuuria vaikeuksia tuottaneen. Mustat nuolet alla olevassa kuvassa on reitti jota ratamestari kuvitteli käytettävän.
Kuvakaappaus reittihärvelistä, mustat nuolet ratamestarin valinta.

Toinen hieman harmittamaan jäänyt rastiväli oli B-radan 7 - 8. Se tuntui tylsältä polkuväliltä, mutta yllättäen sille leivottiin illan komeimmat julkituodut kiemurat. Pimeällä kaikki on hieman toisin, päivänvalossa helpolta näyttävä väli muuttuu pimeässä haastavaksi. B-radan alkuperäisessä versiossa tätä väliä ei ollut, vaan seiskalta jatkettiin neloselle. Radan alku olisi tullut kakkoselta suoraan vitoselle, vanhan Helsingintien kautta. Tästä piti luopua tulvivien ojien vuoksi. Alla olevassa karttapalassa alkuperäinen suunnitelma katkoviivalla.
B-radan alkuperäiset suunnitelmat katkoviivoilla. Olisi noin mennyt "mukavasti" ristiin A-radan kanssa ;)
Kiitos käynnistä ja reittipiirroksista, ensi tiistaina finaali!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti