torstai 5. marraskuuta 2015

Punaiset kivet kutsuvat, vuorossa Iivarinmäki

Tiistaina 10.11. Kotham-Cup jatkuu Pyhtäällä Teuvo Töyrylän täksi vuodeksi uudistamalla Iivarinmäen kartalla. Siirrymme jälleen napsun verran metsäisempiin maisemiin, mutta kauaksi ei täälläkään pitäisi päästä eksymään, siitä pitää läheinen moottoritie huolen. Kuntosuunnistuskäytössä alue on ollut ratamestarin hatarien muistikuvien mukaan viimeksi noin v. 2007, joten suurta kotikenttäetua ei kenelläkään pitäisi olla. Alue on kyllä ammoisina aikoina toiminut jopa arvokisanäyttämönä, v. 1980 siellä järjestettiin SM-viestit. Alla kartta ko. kisojen H16 sarjan radasta, Kotham-Cupin kisakeskus sijaitsee kartan lähtöpaikasta n. 300 metriä lounaaseen ja ainakin rastien 2 ja 6 tienoilla radat pyörähtävät tälläkin kertaa.

Hieman hämmentävässä järjestyksessä rasteja kiertävän reitin piirtäjä jääköön jälkiseuraamusten pelossa nimettömäksi, kutsuttakoon häntä nyt vaikka nimimerkillä "valmennuspäällikkö". Kartta löydetty täältä: http://www.mysport.fi/mysport/my-doma/show_map.php?user=petteri.kahari&map=3124
Ratavaihtoehdot ovat A-rata 5km/16 rastia, B-rata 3,8 km/11rastia ja C-rata 6 rastia. A-radalla on tarjolla perhosia ja B-radalla nautitaan salmiakista, em. tarkoittavat siis käytössä olevia hajontakuvioita. Yllä olevan kartan kilpailussa oli käytössä pihtileimaus, joka näyttää tarjonneen mahdollisuuden hieman vapaampaan rastien kiertojärjestykseen. Nykyään käytössä oleva elektroninen leimausjärjestelmä ei moista sääntöjen tulkintaa ja vapautta enää mahdollista, ole siis tarkkana että rastit tulevat kierrettyä numerojärjestyksessä. C-radalla ei hajontaa ole.

Matkaan lähdetään yhteislähdöllä klo 18.00, tule ajoissa paikalle. Yhteislähdöstä johtuen osallistujia ei lueta tuloslaskentakoneelle ennen lähtöä, vaan jokainen kirjaa itse itsensä metsään lähteneeksi paikalta löytyviin ratakohtaisiin listoihin. Emitit luetaan ja ajat kirjataan koneelle maaliin tullessasi. Ilmoittatumislomake löytyy tuolta alempaa ja ainakin ennakkoon ilmoittautuneille kartta on valmiiksi karttamuovin suojaamana lähtöpaikalla odottamassa.

Näkymä K-pisteeltä

Tapahtumakeskus sijaitsee aivan moottoritien laidalla, ohi ajaneille varmastikin tutuksi tulleiden punaisten kivien vieressä. Paikalle pääsee vanhalta Helsingintieltä Suolinnantien risteyksestä. Idästä saapuessa kannattaa siis poistua moottoritieltä Heinlahden risteyksessä, lännestä tultaessa voi koukata Siltakylän kautta. Pysäköintitilaa löytyy jo mainittujen punaisten kivien luota hiekkakentältä, aja siis rohkeasti hieman tapahtumateltan ohi paikalle saapuessasi.
Valkmusantien löydät kansallispuiston opasteita seuraamalla

Ajo-ohje pysäköintiin
Lopuksi vielä pienoinen varoitus. Alueen hienot kalliot saattavat houkutella hirmuiseen vauhdinpitoon, mutta ovat paikoin liukkaita. Olkaa siis varovaisia. Tästäkin huolimatta, tervetuloa!
Kuten aina, kuvien perusteella pelkästään mukavaa maastoa tarjolla ;)
"Alueella sijaitsevan louhoksen reunoilta ei kenenkään pidä kurkkiman", vanha viidakon sanonta. Mitään asiaa sinne reunalle ja kielletyksi merkitylle alueelle ei pitäisi ainakaan suunnistustehtävän vuoksi olla, mutta pysyttele mielummin aukean alueen metsänpuoleisella reunalla sielläpäin liikkuessasi. Louhoksen eteläreunasta varoittaa kuvan oranssi aita, muualla vaatimattomampia naruja ja kivikasoja.

Tarkkana kiellettyjen alueiden kanssa, kuvan kohdassa sallittu reitti erottuu kielletylle alueelle houkuttavia heikommin.

Ilmoittautumisia odotellen,
ratamestari Mika Kilpinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti