tiistai 17. marraskuuta 2015

Pitkäthiekat, tuloksia

Tulokset ja väliajat ladattu, reittihärvelikin valmiina.

Pistetilannekin päivitetty. Pisteistä on vähennetty huonoimmat. Loppupisteisiinhän lasketaan viidestä ensimmmäisestä osakilpailusta kolme parasta, sekä viimeisen osakilpailun pisteet.

Naisten A-radalla Päivi Pirtilä on jo varmistanut kokonaisvoittonsa ja voi rauhassa keskittyä Uuperin osakilpailun ratamestarointiin. Muissa sarjoissa tilanne on vielä avoin, tosin miesten C-radalla Onni Vepsäläisen voitto on sinettiä vaille varmaa. Naisten C-radalla käydään kovaa perheensisäistä kamppailua, kärjessä ovat nuoret Ida ja Roosa Heikkinen tasapistein.

Naisten B-radalla Kotham-Cupia aiempina vuosina hallinnut Heidi Huusari näyttää saaneen kovan haastajan Kristiina Lampisesta. Heidihän on voittanut kolme aiempaa Kotham-Cupia ja näistä kaksi viimeistä maksimipistein. Naiset ovat tällä hetkellä kärjessä tasapistein, Tuulia Kukkosen vaaniessa kolmantena.
Kisa on tiukkaa myös miesten B-radalla ja kokemus näyttäisi olevan valttia tässä sarjassa. Kärjessä on Jarmo Mäkelä, Jussi Eskelinen ja Keijo Kattelus ovat toisena viisi pistettä Jarmosta jääneenä ja neljäntenä Tommi Ratia vain pisteen edellisistä jääneenä. Iivarinmäen osakilpailuvoittaja Toni Soinilla on myös vielä sanansa sanottavana tässä sarjassa. Tonin menestymisen esteenä lienevät vain television jääkiekkolähetykset jotka naulitsevat, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, miehen kotisohvalle jopa Kotham-Cup päivinä! Kilpakumppanit ottanevatkin tässä sarjassa kisataktiikka laatiessaan huomioon myös televison ohjelmakaavion.

Miesten A-radalla kärkeen on hivuttautunut KyS:n nuori lupaus ja Hisu-spesialisti Väinö Kotro. Väinöhän väläytti kanuunajuoksullaan jo AM-yössä ottaen ylivoimaisen mestaruuden, minään onnenkantamoisena ei Väinön menestystä Kothamin yössä siis voida pitää. Tasapisteissä Väinön kanssa kärkipaikkaa pitää Jussi Virtanen. Jussille kuitenkin vain yksi piste Pitkiltä hiekoilta, alkaako nuorien haastajien paine näkyä suorituksissa, Jussihan saa jo kovaa vastusta perheen sisältäkin kokonaiskisassa neljäntenä olevalta Akseli Virtaselta. Reittihärvelianalyysin perusteellahan Akseli kulki Iivarinmäessä pitkään kärkiletkassa, ei jäänyt varmastikaan isältäkään huomaamatta. Tässä sarjassa, eikä tietysti missään muuallakaan missä suunnistuksen jalossa taidossa kilvoitellaan, ei kannata unohtaa myöskään Takasen veljeksiä Samua ja Laria. Myös Antti Saikolla on tässä sarjassa vielä sanansa sanottavana.

Jännitettävää riittää siis lopuissakin osakilpailuissa, ensi tiistaina jatketaan Uuperissa.

19.11. korjauksia: Sanna Aatolan pisteitä naisten C-radalla korjattu, kilpailu kiristyy. Jos havaitsette virheitä tai puutteita pistelaskussa, laittakaa rohkeasti viestiä vaikkapa oheisella yhteydenottolomakkeella. Pisteitä yrittää parhaan taitonsa mukaan laskea Mika Kilpinen, hihastakin voi nykäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti