maanantai 20. marraskuuta 2023

Kotham-finaali edessä

Näyttää siltä, että saadaan Lumi-Kotham tällekin vuodelle ja niinpä Kotham-finaalissa päästäänkin oikein lumen koristamaan metsään! Lunta ei kuitenkaan liene haitaksi asti ja eteneminen maastossa onnistunee vauhdin juurikaan hidastumatta. Lisäksi valkoinen maa tuo lisää valoa metsään, lumen kimaltaessa kauniisti otsalamppujen valossa.

Finaali suunnistetaan uunituoreella Jukola 2026 -harjoituskartalla, joka on nyt siis ensikäytössä. Kartta on Jukolakartoittaja Janne Weckmanin käsialaa. Jukola- ja vanhaan Kothamhenkeen sopivasti kisa käydään yhteislähdöllä. Yhteislähtö sopii myös lumisiin olosuhteisiin mainiosti, näin totisemmin kisaavilta viedään pois mahdollisuus taktikointiin ja muiden urien hyväksikäyttöön myöhempi lähtöaika valitsemalla. Nythän hyvää menestystä hakevat joutuvat kenties itse niitä uria lumeen polkemaan! Ihan urajuoksua ei kuitenkaan ole tarjolla, radat ja hajonnat risteilevät sopivasti, tarkkana siis oikean mahdollisen omalle rastille vievän uran valintaan. Aivan kuten Jukolan viestissä konsanaan! 

A- ja B radat ovat käytetyistä perhos- ja salmiakkihajonnoista johtuen runsasrastiset, vähän sellaista keskimatkatyyppistä neppailua tarjolla. Olkaa tarkkoina oikean kiertojärjestyksen suhteen ja tarkistakaa koodit, rasteja on paikoin lähekkäin. C-radalla ei hajontaa ole ja rasteja pikemminkin säästeliäästi. C-radalla polkua tarjolla joka välille, A ja B-radalla taas tiukempiakin rastipisteitä. Karttojen mittakaava on 1:7500 ja ne ovat yhteislähtijöille valmiiksi muoveissa. Tämä sillä varauksella, että kartantulostaja ehtii etsimään ja löytää karttamuoveja jostakin.

GPS-seurantaa ei pystytä aioitussa laajuudessa järjestämään, mutta joillekin onnekkaimmille GPS-mokkula taskuun laitettavaksi saadaan. GPS-seurantalinkki pyritään julkaisemaan lähdön tapahduttua fanien ja huoltojoukkojen iloksi. Ja seurattavaakin on, sillä ainakin joissakin sarjoissa kisataan vielä tiukasti kokonaiskisan voitosta, finaalin pisteethän lasketaan loppupisteisiin. Tosin huhut kertovat joidenkin voittotaistelussa olevien järkyttyneen kenties kovasta Kotham-tasosta ja nuorison rynnistyksestä ja ovat jo suunnanneet etelän harjoitusleireille ensi kauden Kothamkuntoa hiomaan. Yllätyksillekin siis sijaa vielä? Jäämme jännittyneenä odottamaan!

Yhteislähtö klo 18:00. Kisakeskuksesta siirrytään kootusti lähtöön klo 17:50 tule ajoissa paikalle. Matkaa lähtöön n. 700 m. Maali sijaitsee lähdön tuntumassa.

Ratapituudet ja rastimäärät:

A-rata 5,5 km, 16 rastia

B-rata 4,3 km, 15 rastia

C-rata 2,5 km, 4 rastia

Tervetuloa!

Ilmoittaudu mieluiten etukäteen oheisella lomakkeella karttojen tulostustarpeen arvioimiseksi. Ilmoittautuneet näet täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti