sunnuntai 13. marraskuuta 2022

KothamCup finaali Honkalassa


KothamCup 2022 on finaalia vaille valmis. Päätöstapahtumassa Laajakosken Honkalassa on käytössä tänä vuonna valmistunut ja hyväksi havaittu kartta. Kartta oli ensikäytössä kesän "superviikonlopun" tapahtumissa, jolloin Honkalassa kilpailtiin sekä inov8- että viestiliigaa ja nuorten valtakunnallinen kompassitapahtuma.


Suurin osa tiistaina käytössä olevista rastipisteistä on myös kesän ratamestarityön tulosta. Pyörää en ole halunnut siis keksiä uudestaan ja bonuksena ainakin rastirakenteet ovat tällä kertaa kisalaatua. Kaikkein tiukimpia rastipisteitä ei ole yösuunnistustapahtumaan kelpuutettu, mutta sanotaan nyt vaikka niin, että ei ainakaan kaikkein helpointa yösuunnistusta ole tällä kertaa tarjolla. Finaalin arvoiset radat siis luvassa ja onhan tässä jo useampi osakilpailu yösuunnistusta harjoiteltukin, eiköhän homma jo suju. Pisteet ovat osin tarkkoja, mutta alueella kiertelevä kuntorata ja runsas polkuverkosto tuo turvaa. Uutta vauhtia ja suuntaa vain niiltä hakemaan, jos rasti ei heti ensi yrittämällä tule vastaan.

4,7 km pituinen A-rata on hieman ohjepituutta lyhyempi, mutta vastaavasti vaativuutta riittää. Reitinvalinnoista riippuen nousumetrejäkin saa radalla kerättyä mukavasti. B-rata on pituudeltaan 3,7 km ja sillä voi hieman enemmän tukeutua polkuihin rastiväleillä. 2-3 rastia on tällekin radalle saatu sijoitettua maaston herkullisimpaan osaan. C-radan pituus on 2,5 km ja sen rastit sijaitsevat polkujen läheisyydessä. Rastilipun sijoittelu on myös perua kesältä ja tällä kertaa C-radallakaan rastilippu ei välttämättä näy heti tulosuuntaan. Mitenkään piilossa ne eivät kuitenkaan ole, rastipisteelle on vain suunnistettava perille saakka. C-radan rasteilla on myös heijastimelliset rastiliput löytämistä helpottamassa, muilla radoilla heijastimia ei rasteilla ole.

Ratapituudet:
A-rata 4,7 km, 15 rastia
B-rata 3,7 km, 11 10 rastia
C-rata 2,5 km, 7 rastia
Kartta 1:7500

Siellä se rastilippu kiven takana piileksii... hyvin näkyvissä kuitenkin.

Tapahtumakeskus sijaitsee Laajakosken hiihtostadionilla ja lähtö on auki n. klo 17.30 - 18.00. Samaan aikaan paikalla on Kymin Koskenpoikien hiihtokoulu, parkkipaikkaa kannattaakin katsella jo entisen urheilukentän puolelta, niin mahdumme kaikki mukavasti. 

Kothampisteitä on vielä tarjolla kaikille, loppupisteisiinhän finaali lasketaan joka tapauksessa. Ainoastaan miesten C-radalla on Elias Tani jo voittonsa varmistanut. Muissa sarjoissa tilanne on ainakin teoriassa avoin ja varsinkin naisten puolella nähtäneen vielä tiukkaa taistoa kokonaiskilpailun voitosta! Tervetuloa siis nauttimaan yösuunnistuksesta ja Kothampisteitä keräämään!

Ratamestari, Mika Kilpinen

Ai nii joo -lisäys: Jonkun verran on maastossa vielä näkyvissä uusia uria ja heikkoja karttaan merkitsemättömiä poluntapaisia superviikonlopun jäljiltä. 

Tarvittavan karttamäärän arvioimiseksi toivomme jälleen ennakkoilmoittautumisia, kätevimmin se käy alta löytyvällä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumisesi ja muut ilmoittautuneet löytyvät täältä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti