torstai 20. lokakuuta 2022

YÖ TARMOLASSA

KaaRa järjestää Kotham-cupin Haminassa Tarmolan pururadan lähimaastossa. Maasto ja kartta sopivat erinomaisesti yösuunnistukseen. Maasto on melko avointa, jossa näkyväisyys on hyvä/erinomainen, polkuja ja uria on sopivasti helpottamaan kulkua, maastopohja on kulkukelpoisuudeltaan hyvä ja korkeuserot ovat pieniä. Ratamestarityön tavoitteena on ollut laatia radat, jotka ovat taitotasoiltaan kuntosuunnistajille sopivat. Mittakaava on 1:10 000 ja käyräväli 2,5 metriä. Karttaa on päivitetty 10/2022.

Kartassa on kaikki oleellinen kuvattu hyvinkin tarkasti. Ainoa mikä kuvauksesta "puuttuu" on sellaiset polut, jotka johtavat suoraan kiintorastipisteille, joita alueella sijaitsee. Näitä polkuja on A-ja B-radalla parissa kohdassa, mutta niihin pitää suhtautua ns. Jukolaviestin-polkuina, jotka edellisen osuuden suunnistajat ovat tehneet.


RADAT

C-RATA 2,1 km, 5 rastia
Taidollisesti helpoin ratavaihtoehto, rata on laadittu siten, että tarvittaessa sen voi kiertää lähes kokonaan teitä ja polkuja pitkin. Rata sopii ihan ensimmäistäkin kertaa yömetsään lähteville sekä niille, jotka kokevat tarvitsevansa turvallisen radan, jossa ei ole eksymisen vaaraa.

B-RATA 3,9 km, 12 rastia
Tällä radalla suunnistusta rytmittävät mukavat polku-urat ja tiet. Rastivälit ovat lyhyehköjä, mutta parilla välillä on myös reitinvalintaa. Rata testaa kuitenkin kuntosuunnistajan yötaitoja, vaatien sujuvaa kartan lukua poluilla. Osassa rastipisteistä lippu on kohteen takana tai juuressa, joten se ei tulosuunnasta heti näy. Rastipisteet sinänsä eivät ole erityisen vaativia. Rata sopii hyvin kaikille, jotka päiväkuntsareillakin juoksevat keskipitkiä ratoja.

A-RATA 5,8 km 15 rastia
Pisin ja vaativin radoista. Radan alkupuolella on kaksi pidempää lähes kilometrin pituista väliä. Niissä on tarjolla pientä reitinvalintaa. Muuten rata mukailee B-rataa ja siihen pätee sama luonnehdinta.

RASTIT JA HEIJASTIMET
Kaikilla rasteilla ja kaikilla radoilla on rastiliput, heijastimet ja emit-leimasimet.

ILMOITTAUTUMINEN
Tiistaiaamuun 25.10.2022 klo 9.00 mennessä. Ilmoittautumiset alta löytyvällä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumisesi ja muut ilmoittautuneet näet täältä.

LÄHTÖ ja MAALI
Lähtö avoinna klo 18.30-19.30. Lähtöleimasin on vajaan 100 metrin päässä toimitsijateltalta. Maalileimasin sijaitsee toimitsijateltan vieressä.

OPASTUS
Tapahtumapaikan osoite on Tiiliruukinkatu 1 Hamina. Opastus alkaa Kekkosenkadulta.

PAIKOITUS
Paikoitus tapahtuu kuntoradan valaistulla parkkialueella. Tilaa löytyy.

RATAMESTARI
Juha Heinonen

KARTAN PÄIVITYKSEN OCAD- PIIRROS ja RATAPAINATUKSET
Leo Pernu

TULOSPALVELU
Ari Heinola

TAPAHTUMAN JÄRJESTELYISSÄ MUKANA
Heikki Ruokonen ja Johan Uusitalo


TERVETULOA Kotham-cupin KaaRan yörasteille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti