sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Polku-Kotham Karhuvuoressa, polkusi yösuunnistukseen?!

Tämän vuotinen KothamCup polkaistaan käyntiin "Polku-Kothamilla" Karhuvuoressa. Luvassa on yösuunnistusta polkurikkaassa maastossa, ratojen kierrellessä asutuksen liepeillä. Mukaan voit siis rohkeasti tulla hieman vähemmälläkin yösuunnistuskokemuksella tai vaikkapa ensi kertaa pimeäsuunnistusta kokeilemaan. Eksymään ei tuolla pääse, maastoalue rajoittuu teihin ja katuvalot kajastavat lähes joka rastille. Ja vaikka Kothamissa pisteitäkin lasketaan, on kyseessä kuitenkin ihan normaali kuntosuunnistustapahtuma. Voit siis kiertää radan yksin tai ystävän kanssa niin halutessasi.

Radat eivät ole tällä kertaa huippuvaikeita, jo maaston luonteestakin johtuen. Kovin kaukana polusta eivät rastit millään radalla sijaitse, toki metsän poikki oikaisu on paikoin taitavalle suunnistajalle nopein ratkaisu täälläkin. Tarkkana kuitenkin kannattaa pimeässä polkujen kanssa olla, kompassia suosittelen polullakin kulkiessa vilkuilemaan. A- ja B-rata ovat vaikeusasteeltaan samanlaisia "keskivaikeita", C-rata tukeutuu selvempiin ja isompiin polkuihin sekä teihin. Aivan polkurata ei C kuitenkaan ole, vaan rastit pitää poimia metsän puolelta silläkin. C-radan rasteilla on myös heijastimet, muilla radoilla mennään nykysääntöjen mukaan ilman niitä.

Tapahtumassa on uuden kartan ensiesiintyminen, aiempaa Karhuvuoren karttaa on laajennettu Pirosenvuoren suuntaan. A- ja B-radoilla ylitetäänkin Mussalontie useampaan kertaan. Olkaa varovaisia tietä ylittäessänne, huomioikaa muut kulkijat ja välttäkää heidän, ja varsinkin autoilijoiden, sokaisemista kirkkailla lampuillanne. Muistutuksena vielä, kuntosuunnistustapahtumaan jokainen osallistuu omalla vastuullaan.

Radat:

A-rata 5,2 km, 13 rastia (kartan kääntö)

B-rata 4,0 km, 9 rastia

C-rata 2,0 km, 6 rastia.

Kartan koko A4, mittakaava kaikilla 1:7500.

Aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan toivomme ennakkoilmoittautumisia tarvittavan karttamäärän arvioimiseksi. Muutama ylimääräinen kartta tulostetaan ilmoittautumisensa unohtaneille, rohkeasti siis paikalle karttaa kyselemään, vaikka ilmoittautuminen tällä kertaa jäisikin. Ilmoittautuminen käy näppärästi alta löytyvällä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumisesi ja muut ilmoittautuneet näet klikkaamalla tästä. Muut ilmoittautumistavat löytyvät nettisivujemme ohjeet välilehdeltä.

Lähtö auki pimeyden laskeuduttua n. klo 19 - 19.30. Tapahtumakeskus Ututien parkkipaikalla. Varautukaa siihen että parkkipaikkaa voi joutua etsimään hieman kauempaakin, samaan aikaan järjestettävän koripallo-ottelun vuoksi.

Tervetuloa nauttimaan yösuunnistuksesta, tutut ja tuntemattomat, läheltä ja kaukaa!

Ratamestari, Mika Kilpinen

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti