keskiviikko 3. marraskuuta 2021

KOTHAM-CUP 2021 JATKUU KOTKASSA 9.11.

KOTHAM-CUP:in toinen tapahtuma on Kotkan Kaarniemessä Mansikkamäen kartalla. Vaikka ollaankin taajama-alueiden läheisyydessä, ei neonvalojen loiste ulotu häiritsemään yösuunnistuksen harrastajia. Karttapaikassa Mansikkavuoreksi nimetty alue ei nimestään huolimatta tarjoa kovin merkittäviä korkeuseroja; korkein maaston kohta on alle 30 m merenpinnasta. Ratojen suunnittelussa on pyritty tarjoamaan reitit maastossa olevan muutaman suon sekä pääosin myös vihreiden alueiden ohittamiseen. Siten kaiken kaikkiaan pitäisi olla sopivat lähtökohdat rastien metsästämiseen illan pimeydessä. Kartalla on myös jonkin verran ojien kohtia, joita ei pääse helposti kahlaamatta ylittämään, mutta niitä ei pitäisi tulla reiteille. A- ja B-radalla kaakkoisosan ojien risteyksen rastilta lähdettäessä on muutama oja, joiden yli pääsi sopivasti etenemällä ja ylittämällä ojat rastiväliviivaa pitkin.

Kartan mittakaava on 1:7500 ja käyräväli 5 metriä.

RADAT 

C-RATA
2,5 km, 5 rastia
Radalla voi pääosin käyttää apuna polkuja, joiden läheisyydessä rastit sijaitsevat. Tosin polkujen havaitseminen ja seuraaminen pimeässä ei ole yhtä helppoa kuin päiväsaikaan. Kahdella rastivälillä on kuitenkin edettävä ensin suurin piirtein suunnassa, jotta osuu kohtisuorassa rastiväliä olevalle polulle, jonka avulla voi varmistaa oman paikan rastin löytämiseksi.

B-RATA 4,0 km, 8 rastia
B-rata sisältää jo vaativampia rasteja, mutta sallii myös osittain polkujen käyttöä ja sisältää jonkin verran reitinvalintaa.

A-RATA 5,2 km 13 rastia
A-rata on vaativin ja mahdollistaa vähiten pidempien polkuvälien käyttöä. Reitillä tarvitaan maastosuunnistuksen perustaitoa edetä sujuvasti maaston kohtia sopivasti hyödyntäen, ja radalla on myös joitain laajempiakin reitinvalintavälejä.

RASTIT
Rasteilla on rastilippu ja emit-leimasin. Tällä kertaa suunnistetaan SSL:n uusien kilpailuissa käytettävien ohjeiden mukaisesti ilman heijastimia. Siten rastille menossa on oltava Honkaniemenkangasta tarkempi ja tiedettävä, miten rastipisteen keskipisteeseen päästään.

ILMOITTAUTUMINEN
Tiistaiaamuun 9.11.2021 klo 9.00 mennessä alta löytyvällä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumisesi ja muut ilmoittautuneet näet täältä.

LÄHTÖ ja MAALI
Lähtö avoinna tiistaina klo 17.30-18.30. Tapahtumakeskusta ympäröivän haasteellisen maaston takia on lähtö noin 300 m ja maali 500 m keskuksesta ja parkkipaikasta.

OPASTUS
Tapahtumakeskus ja parkkipaikka ovat Kaarniemen risteyksen läheisyydessä olevalla hiekkakentällä. Opastus paikalle Otsolantien ja Kaarniementien risteyksestä, joka sijaitsee moottoritien ABC Amiraalin liittymän eteläpuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti