maanantai 20. lokakuuta 2014

"Kotham City Race", sananen radoista ja maastosta

Radat kiertelevät asutusalueiden liepeillä pienillä metsäalueilla ja eksyminen lieneekin täällä mahdotonta. Maastossa on runsaasti teitä ja polkuja. Osa poluista on varsinkin pimeässä vaikeasti havaittavia. Pienimmät polut ovat usein vain paljas alue kallioilla tai ne ovat maastoutuneet maahan pudonneiden lehtien alle. Vilkaisu kompassiin siis kannattaa poluillakin kuljettaessa. Tiheästä polkuverkosta johtuen useimmat rastit sijaitsevat korkeintaan 50m päässä lähimmästä polusta. A- ja B-radoilla on kuitenkin pyritty siihen että nopein reitti rastille on metsän kautta oikaisemalla. C-radalla taas rasteille pääsee lähes aina polun kautta kulkien. Rasteilla ei ole rastilippuja, vaan aiempina vuosina toimivaksi todettuun tapaan pelkät heijastinlieriöt ja emit-leimasimet.

A- ja B-radat ovat mitaltaan "sääntömääräisten" ylärajoilla, mutta em. teiden ja polkujen suuresta määrästä johtuen varsin nopeasti kierrettävissä. Ajoissa pääsee siis kotiin vaikka A-radan valitsisikin. A-ja B-radoilla on salmiakkihajonta, C-radalle ei hajontaa ole.

Kaikki radat ylittävät alueen pääväylän, Hallantien kahteen kertaan. Olkaa varovaisia tietä ylittäessänne ja muutenkin kaduilla liikkuessanne!

Mainittakoon vielä että vaikka Kothamissa pisteitä lasketaankin, on kyseessä aivan normaali kuntosuunnistustapahtuma. Yösuunnistustaitojaan epäilevät tai muuten rohkaisua kaipaavat voivat siis aivan hyvin kiertää radan yhdessä ystävänsä kanssa. Yhteiskilpailun kärkisijoja tavoittelevien tosin toivotaan suoriutuvan radoista "ihan itse", yhteislähtöosakilpailut tuovat tähän luonnollisesti oman mausteensa.

Kotham-Cup polkaistaan käyntiin siis yhteislähdöllä klo 19.00. Yhteislähtöä vieroksuvat voivat lähteä matkaan tämän jälkeen klo 19.30 saakka. Ruuhkien välttämiseksi yhteislähtijöiden nimet kirjataan vihkoon ennen lähtöä, olkaa ajoissa paikalla. Tuloslaskentakoneelle tiedot luetaan vasta maaliin tullessa, ilmoita tällöin suunnistamasi rata ja lähteneesi yhteislähdössä. Yksittäislähtijät ilmoittautuvat normaaliin kuntosuunnistustapaan ennen lähtöä ja maaliin tullessa.

Ilmoittautumaan! S-posti: kotham cup@gmail.com, oheinen yhteydenottolomake tai tekstiviesti p. 040 481 4291. Jokunen ylimääräinen kartta varataan, mutta ikioman kartan saamisen varmistat ennakkoon ilmoittautumalla.

Ratamestari
Mika Kilpinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti