tiistai 28. marraskuuta 2017

Kotham-Cup 2017 käyty

Kotham-Cup saatiin päätökseen "erämaan kutsu" Kothamissa Moronvuorella. Radat ja maasto todettiin finaalin arvoisiksi, suunnistaa sai koko rahan edestä joka radalla. Lopputulokset on nyt laskettu. Järjestäjien puolesta suuri kiitos kauden aikana tapahtumiin osallistuneille, hienosti oli yösuunnistuksen ystäviä mukana tänäkin vuonna. Eiköhän ensi vuonnakin taas tavata näissä merkeissä. Suuri kiitos myös järjestelyihin osallistuneille, kolmen seuran yhteistyö sujui jälleen mallikkaasti. Palautetta ja kehitysehdotuksia Kotham-Cupiin voi laittaa s-postiin (kothamcup@gmail.com) tai oheisella yhteydenottolomakkeella.
Mutta mitähän tehtäisiin seuraavaksi? Saisi vaikka lumi ja hiihtokelit jo tulla, sittenhän päästäisiin korttelisuunnistamaan!

torstai 23. marraskuuta 2017

"Erämaan kutsu" - Kotham 28.11.

Tämän kauden viimeinen osakilpailu käydään osittain Valkmusan kansallispuiston alueella. Hieno maasto muodostuu kolmesta kallioalueesta sekä erämaisesta metsäalueesta. Vain A- ja B-radat käyvät jälkimmäisessä osassa. Kauden päätöskilpailuun on ratamestari tehnyt hieman vaativammat radat, jotta yösuunnistuskaudella karttuneet taidot pääsevät riittävästi koetukselle.

Erityisesti A- ja C-radat ovat normaalia vaativammat; A-radalla ei välttämättä ole mennyt huonosti jos tunti ylittyy. Sen sijaan jos maasto tuntuu risukkoiselta niin reitinvalinnat ja/tai toteutus ei ole ollut optimaalinen. C-ratakin on melko vaativa, mutta maasto hienoa. Niin ja kyllä B-radallakin vaativuutta löytyy..

Koska tapahtuma on kaukana kaupunkien (disko)valoista, kannattaa ehdottomasti ottaa pieni varalamppu mukaan sen varalle että varsinainen valonheittäjä hyytyy. Jalkinesuositus: Nastarit (mielellään neoprenisukilla).

Alustavat ratapituudet (säävarauksella):

A-rata 6,2 km, 15 rastia
B-rata 4,4 km, 11 rastia
C-rata 1,9 km, 7 rastia

Puolustusvoimien aitaan koskeminen on kielletty (voi aiheuttaa hälytyksen). Parkkipaikkoja on niukalti joten suosithan kimppakyytejä. Lähdöt klo 17:30 - 18:15; maali auki klo 20 asti.

Ilmoittautuminen alta löytyvällä lomakkeella, ilmoittautuneet ja oman ilmoittautumisesi voit tarkistaa täältä. Opastus vanhalta Helsingintieltä Heinlahdesta:
https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?share=customMarker&n=6706784.505700195&e=488531.04349942406&title=Kotham%2028.11.%20opastus&desc=&zoom=8&layers=%5B%7B%22id%22%3A2%2C%22opacity%22%3A100%7D%5D

Tapahtumapaikka sijaitsee Suolinnantien päässä.

Tervetuloa!



tiistai 21. marraskuuta 2017

Hevossaaren tulokset

Hevossaaressa  suunnistettiin sitten   tuiskussa  ja tuulessa.  Lunta oli polvea myöten ja lisää tuli kaiken aikaa. Järjestäjät  joutuivat  tekemään  pikaratkaisun juuri ennen aloitusta , kun tapahtumapaikalle  ei  edes päästy  lumenpaljouden takia. Lähtö ja maali  jouduttiin siirtämään uuteen paikkaan.  Kilpailu   päätettiin  muuttaa partiosuunnistukseksi, jossa  rastit  sai hakea mielivaltaisessa järjestyksessä. Partion teemahan on, kuka  oivaltaa  hakea  kaikki rastit parhaita  reittejä käyttäen, joten tästäkin  saataneen tulokset. Tuloksia voidaan odottaa  kun tuloshenkilöt palaavat huomenna   virallisista  töistä.
PS.  Suunnistajan on välillä  totuttava  yllättäviin muutoksiin.

22.11. Jonkin sortin tulokset lisätty. Niistä näkee metsässä viettämänsä ajan ja käytyjen rastien määrän. Pisteitä ei tällä kertaa jaettu.

torstai 16. marraskuuta 2017

Hevossaaressa jatketaan yörientoja 21.11.

Konkari Jarkko Heikkinen on suunnitellut yö cupin radat Neuvottomaan Hevossaaren kartalle.
A- radalle kertyy matkaa 5,5 km, jossa 16 rastia, B-rata on 4,0 km, 10 rastia sekä C-rata 2,7 km, jossa 8 rastia.  Ennen metsään lähtöä kannattaa tsekata mallikartta, koska alueella on tehty metsänhoidollisia töitä. Mallikartassa on näkyvissä uusi aukko ja sekä uusi raivattu alue, joka saattaa hidastaa menoa.

Opastus  paikalle on Mt 170 Neuvoton/Salmi, josta n.10 min ajo tapahtumapaikalle.
Lähtö on auki klo 17.30-18.30.
Ennakkoilmoittaudu ma 20.11. klo 16 mennessä ilmoittautumislomakkeella, Kothamcupin omalla sähköpostilla tai  tekstiviestillä 0503852453 Anniina. Ilmoittautuneet näet TÄÄLTÄ.

Tervetuloa  kaikki kokemaan  yösuunnistuksen  ihanuus, saas  nähä mitä on luvassa!
Rastit  on siis jo metsässä. Luvassa  kaunista luontoa  ja vielä kauniinpaa lampun kera.  Muistakaa, että metsässä on LIUKASTA!


tiistai 14. marraskuuta 2017

RAKINVUOREN TULOKSET

Kiitokset kaikille Rakinvuori-Kothamin suunnistajille. Kotham-cuppia on ilo olla järjestämässä. Tälläkin kertaa yli 60 tyytyväistä suunnistajaa löysi rastit paikoitellen haastavastakin maastosta. Mikä parasta mukana oli runsaasti myös nuorten sarjalaisia.

Rastileimasimista numero 65 ei toiminut, mutta tuloksiin tällä ei ole vaikutusta. Ainoastaan väliaika ko. rastilta puuttuu. Tulokset on julkaistu ja reittihärveli on pystytetty. Ratamestari tykkäisi katsella illan kiemuroita reittihärvelistä!

Kaakon Rastin järjestelytiimi kiittää.

Lisäys 15.11.: Pistetilanne päivitetty

keskiviikko 8. marraskuuta 2017

RAKINVUORI/RASVATURKKI/JOULUPUKKI 14.11

Joulupukki tonttujoukkoineen lupasi vaihtaa majaa ensi tiistaina, jotta suunnistajat mahtuvat kokoontumaan Joulupukin majalle Haminan Rasvaturkkiin Kothamin pariin. Suunnistajille on tarjolla Haminan parasta maastoa ja lähes täydellisen tarkka kartta. Nautittavalle suunnistukselle ja hyville suorituksille on mitä parhaimmat edellytykset.

C-RATA 2,3 km 6 rastia
Tuttuun tapaan polkua ja tietä tukena, mutta rastilippu pitää osata hakea vähän polun vierestä.

B-RATA 4,1 km 9 rastia
Vauhdikas rata, joka tarjoaa tosi paljon polkua tossun alle. Radan pitäisi sopia vaikeus/helppoustason puolesta hyvin kuntsarien vakikävijöille.

A-RATA 5,9 km 13 rastia
Haastavaa suunnistusta niin kuin pitkällä pitää ollakin.

Radat ovat lopulliset ja niihin ei tule enää muutoksia.

Kartta on 1:10 000 ja käyräväli 2,5m. Ajantasaistus 10/2017. KARTAT OVAT VALMIIKSI PUSSITETTUINA (ihan totta!)

Lähtö on avoinna klo 17.30-18.30. Kaikki odotetaan maaliin ihan rauhassa. Ilmoittautuminen tiistaihin klo 9.00 mennessä alta löytyvällä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumisesi ja muut ilmoittautuneet näet täältä. Myös tekstiviestillä 040 749 70 75/ Juha Heinonen voi ilmoittautua sekä s-postilla kothamcup@gmail.com.

Pysäköinti tien varteen, josta 100-200 metrin kävely Joulupukin majalle. Seuraa opasteita. Majan ulkopuolelta seinustalta löytyy kymmenkunta istuinpaikkaa, jossa voi vaihtaa vaikka varusteita.

OPASTUS alkaa n. 2,5 km Haminan itäpuolelta vanha VT 7 ja Museotien risteys. Museotietä reilu 4 km Klamilan suuntaan ja olet perillä.

KaaRan Kotham-team Juha H, Ari H, Petri K ja Leo P


tiistai 7. marraskuuta 2017

Kivimäen kivikot koluttu

Neuvottoman lopputulokset ja väliajat julkaistu, reittihärveli avoinna. Kylmenevät illat aiheuttivat hieman harmia tälläkin kertaa ja osalle suunnistajia ei hyytymässä oleva rastileimasin 141 suostunut "leimaa" antamaan. Ketään ei tämän vuoksi kuitenkaan ole hylätty.
Pistetilanne päivitetty.

perjantai 3. marraskuuta 2017

Luvassa järkälemäinen Kotham Neuvottomassa!?

Kotham-Cup jatkuu Neuvottomassa Kirstukivenmäen kartalla. Kartoittaja-ratamestari-koejuoksijana on toiminut Hannu Pönni. Maastoa ratamestari kuvaa vaativaksi ja isoja kiviä pelkäävän painajaiseksi. Varsinkin Kirstukivenmäellä on valtavia kivenjärkäleitä jotka vaanivat yösuunnistajaa. Onneksi ne ovat kokonsa vuoksi myös pimeässä helposti havaittavia sekä varsin hidasliikkeisiä (kuten tämän kirjoittajakin, latojan huomautus), eivätkä näin aiheuta todellista vaaraa. Rastitkin ratamestari kertoo pienellä vaivalla saaneensa kivien sekaan maastoon mahtumaan. No toki maastosta muutakin kuin kiviä löytyy, mm. pari oikein mukavaa mäkialuetta kalliolämpäreineen. C-radan etenijöiden kulkua turvaavat maastoa halkovat sähkölinjat ja metsätiet.
Alustavat ratapituudet ja rastimäärät ovat A 5,1 km/16 rastia, B 3,8 km/10 rastia ja C 2,8 km/8 rastia. Koejuoksujen perusteella ratamestari arvelee H70 sarjan kärjen suoriutuvan C-radasta 38:ssa minuutissa ja A-radasta 65:ssä minuutissa, nuorempien oikein hyvin onnistuessaan kenties hieman nopeammin.
Lähtö avoinna 17.30 - 18.15, maali sulkeutuu klo 20. Ilmoittautuminen mieluiten viimeistään maanantaina alla olevalla lomakkeella, ilmoittautumistilanteen voit tarkistaa täältä.

PS. Ratamestarin ennakko hyvin vapaasti koostettu ratamestarin haastattelun perusteella. Onko tällä mitään tekemistä todellisuuden kanssa selviää helpoiten vääntäytymällä paikalle tiistaina!

PS 2. Ilouutinen: Kotham-kalenteriin lisätty 6. osakilpailu!